Sunday, July 1, 2018

REVIEW : PINK LADY BODY PERFECTION

Assalamualaikum guys.

Hari ini aku nak review tentang satu produk yang bernama PINK LADY BODY PERFECTION.



Aku tak pasti macam mana Allah takdirkan aku berjumpa dengan PL ni . Masa tu aku tengah cari produk yang boleh buat aku kurus dan khas untuk rambut.

Sebab aku ni sangat-sangat menjaga bab rambut dan gigi. haha. ok then aku jumpa produk ni. So aku pun decide kaji dan kaji. rupa-rupanya bukan sahaja boleh buat berat badan ideal ...banyak sangat la plak fungsi dia!

banyak betul!
boleh rujuk sini


Dari rambut sampai hujung kaki
Dari luar dan dalam

Meliputi semua! sebab masa aku beli satu produk kurus ni (memang menjadi la tapi aku buat workout habis-habisan masa tu) aku beli juga satu lagi produk untuk kulit. Sebab produk kurus tu takde la fungsi untuk baiki kulit. so terpaksa beli produk lain.

Bila dah ada dua produk, terpaksa plak selang sejam baru makan. aduh. leceh dah masa tu. so aku tak consume pun, habiskan satu botol ja sebab leceh nak kena makan dua produk. tambah- tambah, aku nak cari produk untuk keputihan aku lagi. kalau aku consume tiga produk.. matilanakk. hidup habiskan masa dengan makan produk-produk ja.

So dipendekkan cerita, berjumpalah aku dengan Pink Lady ni. Seronok sangat la aku !!

Aku pun decided nak try, aku tanya harga.. berbaloi sangat. Aku tak tipu weh, sebab ini pengalaman aku sendiri tau beli produk macam2

-UBAT KURUS-  RM 120 ( Dua botol sebab tahan setengah bulan kalau beli sebotol)

-KULIT - RM 140 ( Beli dua botol juga sbb sebotol tak tahan sebulan)

-SET PENJAGAAN RAMBUT- RM 180 ( Set basic syampu+conditioner+serum+hair mask)

-JAMU UNTUK KEPUTIHAN -RM 120 (Sebotol -tahan sebulan)

-SET SKINCARE - RM280 (Memang cari yang organik )

kau kira dah berapa? 
RM 840 !!

itu aku tak list habis tu. tak termasuk dengan benda-benda macam hilangkan parut, cabut blackhead, wax organik .
waduh. 

PURATA MUNGKIN CECAH RM 1000 ATAU LEBIH, I AM NOT KIDDING GUYS.

 Tak rasa duit keluar sebab kita beli satu-satu bukan segedebuk terus kan.
Ya Allah.. taubat aku..

So after that, aku berhenti consume semua benda dan cuba cari benda yang berbaloi dan tidak berbahaya. (Sebelum aku guna set skincare mahal tu aku beli produk yang ada mecury. sobs. murahkan guys, iols beli laa.. habis muka iols)

Maka dijadikan cerita, bila aku kaji Pink Lady ni, dia ada semua benda yang aku nak tau. A to Z.

Benda paling penting aku check dulu ialah kandungan bahan dan lulusan KKM dan aku dapatkan yang original punya. Sia-sia bayar  RM 220 / RM 190 / RM 250/  tapi sebenarnya tak ori. 

MACAM MANA NAK TAHU ORI?? NANTI AKU HABAQ MAI NAA... haha.

dengan harga RM 320 SAHAJA aku boleh dapatkan semua benda yang aku nak tapi kena consume la. Dan tak jadi masalah nak habiskan RM 320 sahaja untuk semua benda tu setiap bulan berbanding aku beli produk lain-lain , habis RM 1000.
YES, SETIAP BULAN. MEANS SATU BOTOL BOLEH TAHAN SEBULAN. 


So aku pun cuba masa bulan puasa baru-baru ni. Aku beli dulu sebotol and you know what. Alhamdulillah berkesan weh, berat aku dari 86 KG -JADI  79 KG. Alhamdulillah sangat. kena ikut guide yang diberi la ya guys, lagipun faktor bulan puasa masa tu jadi proses agak cepat.

Boleh tengok kat sini gambar aku transfer dari 86KG

BERAT 86KG - 76KG

Lepas tu , kulit aku makin better. Make up pun just foundation dan bedak tipis sahaja. Dulu susah nak pakai bedak sebab bercapok. huhu.

After 2 weeks, aku decided nak betul-betul consume dan aku yakin dengan Pink Lady ni maka terus aku berdaftar sebagai  dropshipper yang sah. 


Aku review ni bukan sebab nak lariskan sale aku sangat, tapi sebab aku betul-betul dah try dan ianya berkesan guys.

So guys, yang nak consume PINK LADY ni boleh contact kina dengan klik link di bawah keyh.

3 comments:

A1605 said...

pink lady ni ade kesan sampingan tak? contoh, mcm effect kat buah pinggang ke

asked said...

insya Allah tak ada sebab ada kelulusan KKM dan sijil halal gais.. cuma make sure beli yang original tau

iela said...

Berminat dgan pl ni . Tp xnk krus , kang xpasal2 tengk0rak jadinye nak .